Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
28. aprill 2023, 11:34

NÄDALA KOOK | Soe šokolaadi-kohvikook

Pisukese kohvimekiga soe šokolaadikook maitseb tegelikult hea ka külmana. Marjakaste annab mõnusat hapukat mekki ja jäätis sobib juurde ka suurepäraselt. Seda kooki on mugav külaliste tulekuks valmistada, sest taina saab varakult valmis teha, vormidesse tõsta, külmkappi ootele jätta ning ahju panna natuke enne seda,  kui söömisaeg läheneb. 

Koostisosad
0.5 dl sulatatud võid vormide määrimiseks
3 spl kakaopulbrit vormi puistamiseks
175 g võid
175 g tumedat šokolaadi
200 g suhkrut
4 tk muna
0.5 dl kohvi
85 g nisujahu
vanillijäätist serveerimiseks
VAARIKA- JA PUNASE SÕSTRA KASTE
2 dl punaseid sõstraid
1.5 spl suhkrut
30 g vaarikaid

Valmistamine

1. Valmista marjakaste. Pane sõstrad ja suhkur kastrulisse ja kuumuta keskmisel kuuumusel. Kuumuta 8-10 minutit kuni marjad on pehmed. Võta pliidilt, lisa vaarikad ja sega. Suru läbi sõela.

2. Määri 6 vormi hoolikalt sulavõiga ja pane külmkappi, et või tahkuks. Siis määri uuesti võiga ja puista üle kakaoga. Pane külmkappi kuni valmistad ette koogitaina.

3. Sulata või ja šokolaad veevannil või paksu põhjaga kastrulis. Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa šokolaad ja vahusta koos läbi. Lisa kohv ja lõpuks sõelu hulka jahu. Jaga segu vormidesse. Nüüd võib vormid panna külmkappi või sügavkülma.

4. Kuumuta ahi 200 kraadini.

5. Pane ahju ja küpseta 15-17 minutit kuni segu on kerkinud, peale on tekkinud krõbe koorik ja näpuga keskele vajutades ei tundu kook enam pehme. Serveeri jäätise ja marjakastmega.