Foto: Merilin Siimpoeg
Merilin Siimpoeg 13. mai 2023 18:51

Hummus on Araabia päritolu määre või soolane roog, mis on valmistatud peamiselt keedetud ja purustatud kikerhernestest, tahhiinist ehk seesamiseemnepastast, küüslaugust ja sidrunimahlast. Tulemus on väga toitainerikas ja 100% taimne. Üks esimesi hummuse retsepte on leitud egiptlaste 13. sajandi kokaraamatust. 

Praegusajal on hummus miski, mis kogub toidunautlejate seas üha enam populaarsust. Seda võib määrida saiale-leivale või vrapile, kuid võib süüa ka koos köögiviljadega eraldi roana. 

Edasi lugemiseks:

Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad

Vaata võimalusi
  • ligipääsu kogu Õhtulehe tasulisele sisule
  • vähem reklaami
  • jagada lugemisõigust nelja sõbraga
Näita vähem
1 € / kuu9.99 € / kuu
-90%
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
3.99