Foto: Merilin Siimpoeg
Merilin Siimpoeg 27. aprill 2023 09:30

Kimchi on Koreast pärit vürtsikas hapendatud salat, mida seal on valmistatud juba sajandeid peamiselt Hiina kapsast, aga ka muudest koostisosadest. Viimasel ajal on see nii populaarseks muutunud, et meilgi on poes valik juba päris suur.  Mille järele tasub käsi sirutada?

Kimtši on sama tervislik kui meie enda hapukapsas. Hapendamine on iidne võte, mida on traditsiooniliselt kasutatud toidu säilitamiseks. Kääritatud toidus, sealhulgas kimtšis olevad probiootilised bakterid täidavad organismis väga olulist rolli — nad tasakaalustavad ja rikastavad meie seedesüsteemi. Tasakaalus seedesüsteem tagab tugeva immuunsüsteemi ja kaitseb haiguste eest. 

Edasi lugemiseks:

Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad

Vaata võimalusi
  • ligipääsu kogu Õhtulehe tasulisele sisule
  • vähem reklaami
  • jagada lugemisõigust nelja sõbraga
Näita vähem
1 € / kuu9.99 € / kuu
-90%
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
3.99