Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
20. aprill 2023, 10:52

KEVADISEKS KALAPÄEVAKS | Krõbedad ahjuräimed peeditartariga

Räimepüügi hooajal tasub neid kalu valmistada mitmel moel, aga lihtsalt ja koduselt maitsevad nad alati kõige paremini. Muna-kooresegust mahedat mekki ja sinepist särtsu saanud räimed küpsevad ahjus krõbedaks ja passivad koos kartulipudru ning peeditartariga suurepäraselt. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 2 tundi leos + 20 minutit ahjus

Koostisosad
500 g räimefileed (või 1 kg räimi)
õli küpsetamiseks
MAITSELEEM
2 tk munakollast
2 dl köögikoort
1 sl Dijoni sinepit
0.5 tl soola
valget pipart
PANEERING
4 dl rukkijahu
0.5 tl soola
valget pipart
PEEDITARTAR
200 g keedupeeti
0.5 tk punast sibulat
1 spl oliiviõli
2 tl Dijoni sinepit
2 tl värskelt pressitud sidrunimahla
0.5 tl vahtra- vm siirupit
soola
musta pipart

Valmistamine

1. Terved räimed roogi ja fileeri. Räimefileede puhul jääb see töö ära.

2. Klopi munakollased koore ja maitseainetega lahti. Pane räimefileed leemesse ja tõsta paariks tunniks külmkappi.

3. Paneerimiseks sega rukkijahu ja maitseained. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pintselda õliga.

4. Kurna räimefileed ja keera kokku. Paneeri rukkijahus, lao ahjuplaadile ja nirista peale veidi õli.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit kuni kalad on kuldpruunid ja krõbedad.

6. Haki keedupeet ja sibul üsna peeneks. Lisa hulka õli, sinep, sidrunimahl ja siirup. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri räimi kartulipudru ja peeditartariga.