Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
6. mai 2023, 13:17

SUUDLUSED SINU KOOGILAUAL | Mandlimusid

Muredad võiküpsised šokolaaditäidisega sisaldavad sellises koguses mandlijahu, et nende nimi ei tekita hetkekski kahtlust – mandlimaitseline maius võib maiasmoka suhu kaduda ühe ampsuna! Küpsised võid paar päeva varem valmis küpsetada ja kui jahtunud, hoia kaanega karbis, et nad kuivama ei hakkaks. Šokolaad määri vahele serveerimise päeval, et see oleks kenasti läikiv. Säilitada võid külmkapis, aga arvesta, et šokolaad muutub külmas tuhmiks. 

Koostisosad
150 g võid
1.5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 tk muna
100 g mandlijahu (u 2,5 dl)
3 dl nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
VAHELE
100 g tumedat šokolaadi
20 g võid
tuhksuhkrut, pealepuistamiseks

Valmistamine

34-35 tk

1. Vahusta pehme või koos suhkrutega heledaks vahuks. Lisa muna ja sega ühtlaseks.

2. Sega kokku mandli- ja nisujahu ning küpsetuspulber, vala või-munavahule ja sega tainaks. Tõsta tainas umbes 15 minutiks külmkappi, siis on seda lihtsam vormida.

3. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.

4. Puista tööpinnale umbes 1 sl jahu. Jaga külmkapist võetud tainas pooleks ja tõsta esimene pool tööpinnale. Rulli üheks pikaks vorstiks ja lõika 34-35 tükiks. Veereta tükid käte vahel pallikesteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 17-18 minutit, kuni küpsised hakkavad kuldseks muutuma.

5. Toimi samamoodi teise osaga tainast ja küpseta teine plaaditäis küpsiseid. Lase täiesti maha jahtuda.

6. Tükelda šokolaad ja või väikesesse potti ja sulata segades. Lase veidi jahtuda. Tõsta šokolaadi väikese lusikaga poolte küpsiste lamedale poolele, alguses vähem, et see üle ääre ei valguks, veidi aja pärast tõsta juurde. Lase šokolaadil veel veidi tahkuda ja suru ettevaatlikult teine küpsis peale.

7. Jäta kandikule, kuni šokolaadi on tahkunud ja küpsisepooled tugevasti üksteise küljes.

Enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut.