Kolumnid

EVELIN ILVES | Mustoneni käik Venemaale pani tema Eesti ja Ukraina sõpradel verepisarad voolama. Ent sama pöörane oli reaktsioon kodumaal (18)

LISA KOMMENTAAR

Siiri4. aprill 2023, 14:02
Arukas jutt tänase tõelikkuse kohta. Viimati oli Eestis ja Eestil hea olla aastail 2000-2015, kui vabariigi algusaastate segadus, kuritegevus jne paika loksunud ja uut jama polnud veel saabund. Tuli covid, Ukraina sõda, looduse ülevõtt sõjaobjektide heaks...Tõesti kurb meel Eesti pärast, arvajad on kahte lehte jagatud, arvamusvabadus karistatav. Ah, parem sööme midagi head, kuniks veel hambaid ja elu on.
X-le3. aprill 2023, 12:35
Jah, meid kõiki on üks! Jah, eelkõige oleme inimesed! Ja just inimestena on meie ülim eesmärk armastada ligimest ja andestada kasvõi 70x7 korda, nagu õpetas Jeesus, või kui Piibel ei kõneta, siis lugegem Tuglast: "On nii kerge kohut mõista, kuid sellepärast vahel ka nii raske hiljem seda kohut mõista.". Nüüd, pühade ajal, tõdeme jälle, et inimkond on nii usu kui ilmalikus maailmas kohut mõistnud juba kauem kui 2000 aastat ja ikka ja alati on hiljem seda kohut talumatult raske mõista.
Manipulaator3. aprill 2023, 09:22
Kui enam mitte kuidagi tähelepanu ei suuda pälvida, siis moskoviitide armastusega saab seda küll. Uskumatu manipulaator!
Puudulik3. aprill 2023, 01:10
Pikas loos peaks arutama sarnaseid juhtumeid, kus silmapaistev looja on täielikult putini teenistusse läinud. Pole ükski neist seda teinud ilma korraliku summata. Annete hõreduse üle kurtmine ei aita, sest rahvas peab paremini vastu, kui tal on moraal. Sõjaväljal ei tühistata sõdurit, kes plagama paneb, pigem lastakse maha. Meie olukorras piisab tühjaks kohaks tegemisest.
elu2. aprill 2023, 21:35
keerleb ühest äärmusest teise. Mul on palju venelastest ja juutidest häid sõpru, kellega suhtlen praegu ja suhtlen ka edaspidi. Toon näiteks abielupaari, kus isa eestlane ja ema venelane ning otsustati, et kumbki vanem räägib lapsega oma emakeeles. Kui isa suguvõsas kuuldi ema lapsega vene keeles suhtlemas, siis toimus ka selle abielupaari nn. tühistamine isa suguvõsa poolt. No kuhu me niimoodi jõuame. Ka mujal maailmas on toimunud ja toimub ka praegu sõdasid. Lausa uskumatu, XXI sajandil laseb maailm inimesi niimoodi tappa.
On selge,2. aprill 2023, 19:13
et taevas ei küsita parteipiletit, ikka kaalutakse "osavõtlikkust"
Mida Imestada2. aprill 2023, 18:46
Ise arvatavasti kah aitasid võimule" valged liberaalsed jõud" nüüd naudi vilju ja meid hoitakse kindlates Kaja kätes. Vaata, et järgmine ei ole keda tühistatakse ? Siin maalapil soovitakse ainult oravate ülistamist ! On selge ?
Tiina2. aprill 2023, 18:40
Tule taevas appi! Eestis on üks ja ainus Mustonen! Kuidas veel peab vabandama? Minu onu küüditati Siberisse, sest keegi oli kunagi näinud, et ta rääkis Saksa sõduriga. Kas elan osavõtlikus Eesti Vabariigis?
Tiinale3. aprill 2023, 10:43
Meid kõiki on Eestis üks. Mustonen on eelkõige inimene ja alles siis muusik. Kunsti ülesanne on inimeste moraali toetada, tõsta inimlikkus kõrgemale tasemele. Jah, muusika võib leevendada valu jne, aga kelle valu ta läks leevendama - tapja ja anastaja valu. Tal on seal sõpru, kelle käest ta ei julgenud isegi küsida, mida nad sõjast arvavad. Kartis vist füüsilist seletamist ja see poleks olnud ka ime. Tõeliste sõpradega on ikka ühine maailmavaade. Mustonen ei ole tühistatud, ta saab oma surematut lendu kõikides riikides. Eks ta peagi Eestit liiga madalaks - kõrgelt paistabki nii pisike.
Arvamus2. aprill 2023, 15:03
Väga hea artikkel. Keegi tuntud inimene on öelnud, et eestlased ei austa oma geeniusi, juba esimese eksimuse eest tõmmatakse nad porri. Ikkagi oleks tulnud anda uus võimalus. Kunstiinimesed ongi teistsugused, lihtsurelikule mõnikord raskesti hoomatavad.
Kus sa seda eksimust näed?2. aprill 2023, 15:28
Pane prillid pähe ja loe veelkord Põhiseadust, § 40 - 50!
Susserdaja3. aprill 2023, 10:26
Geenius susserdamises ja raha kantimises.
2. aprill 2023, 14:19
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Lugeja2. aprill 2023, 15:21
Arvatavasti Mustonen pole niimoodi üldse mõelnudki. Nagu ta ise ütles, ta näeb kultuuri ja kunsti riikide ja poliitikaülesena.
vivace2. aprill 2023, 14:15
Küll maestro tegudele palju sõnu pühendas, nii osavasti ennast nende tegudega ühendas
et siis laulgem2. aprill 2023, 14:11
Küll maestro tegudele palju sõnu pühendas, nii osavasti ennast nende tegudega ühendas
Tühistamisest2. aprill 2023, 13:41
Nüüd on nii populaarne rääkida tühisyamisest. Sellega tühistatakse igasugune ebaeetiline käitumine. Tegudel on alati tagajärjed ja täiskasvanud inimene peab sellega arvestama. Kurjast on asi siis, kui tegu polnud ja inimene tühistati. Mul on rohkem kahju Aivar Mäest kui Mustonenist. Öelda, et ta vabandas siiralt, on väär. Pere ja sõbrad hoiatasid, aga ta läks ikka. Venemaa pole ainus koht, kus esineda. Ta arvas, et on nii suur, et tema peale vari ei lange.
Kas keegi neid2. aprill 2023, 13:40
verepisaraid ka näinud on? Suurel osal sootsiumist selle lääne kehtestatud diktatuuri ja ideoloogiaga meeled kuubikuks muditud, rafineeritud ja igakülgse hirmuühiskonna loomisega on inimesed kuulekateks mutrikesteks muudetud. See kõik on nii efektiivselt töötav süsteem, et isegi kiirreageerijaid ega koeri pole vaja kasutada. Piisab paarist sõrme vibutavast artiklist peavoolu propagandistide poolt, kui kõigil tekib üks ja ainus ,,õige " mõtlemine, vabandatakse igaks juhuks ka kogemata üle huulte lipsanud süütute sõnade eest. Goebbels oleks uhkust tundnud.
Vana Hobu2. aprill 2023, 13:18
Ja sellest kõigest räägib inimene, kes pea 10 aastat rahva turjal elades seda "tühistamist>" rahulikult pealt vaatas ja inimesi elama õpetas. Kas pole vähe kahepalgeline.