Tomati, mozzarella ja sealiha ahjuvormFoto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
1. aprill 2023, 09:10

Säästujuht: pühapäevaks mozzarella-sealiha ahjuvorm, argiõhtuks hakklihastrooganov

Kas ka sina oled postkastis toidupoodide sooduspakkumiste lehti vaadates ohanud, et keegi võiks aidata välja raalida neist soodsaima? Toidutare ja Kliendilehed.ee tulevad siinkohal appi. Oleme sinu jaoks välja otsinud, milline võiks pakkumisi arvestades olla lähiajal sulle odavaim pood ning millised kaks maitsvat toitu jõuaksid kampaaniahindu kasutades lauale tavapärasest märksa soodsamalt.

Vaata pakkumisi www.kliendilehed.ee

Pilkupüüdev tomati, mozzarella ja sealiha ahjuvorm valmib vähem kui tunniga, sestap pole võimatu seda ka argiõhtul perele valmistada ning suurepäraselt sobib see pühapäeval vähe pidulikumalgi lõunasöögil pakkuda.

Tomati, mozzarella ja sealiha ahjuvormi retsepti vaata SIIT

Poetomati maitsele tuleb kasuks, kui talle veidi ahjukuuma anda. Nii juhtub see ka selles lihtsas vahemerelises ahjuroas, kus tomat on liha- ja juustuviilude vahel otsekui salati eest. Ja kui basiilikut parasjagu poes pole või küsitakse selle eest põhjendamatult kallist hinda, siis kasuta selle asemel julgemalt kuivatatud ürti.

Kampaaniahinnaga tomateid leiad Rimist, kus poole kilone karp ploomtomateid maksab 1,99 eurot (kilo hind 3,98 eurot).

Mozzarellat leiad tavapärasest soodsama hinnaga Selverist, kus 125 g pakk maksab 1,09 eurot (kilo hind 8,72 eurot). Lidli poodidest saad 250 g topsi pühvlipiimast mozzarellat kätte 3,99 euroga (kilo hind 15,96 eurot) ja Delice`i kauplustest 100 g topsi burratat 2,49 euroga (kilo hind 24,90 eurot).

Ahjuvormiks vajalikust lihast rääkides tasub arvestada, et Maxima kauplustes maksab kilo abaliha 3,99 eurot ja Rimi poodides saab kilo sea välisfileed kätte 4,79 euroga. Selveri poodides maksab kilo Rakvere seapraadi 4,29 eurot ja Meie kauplustes 4,99 eurot.

Oodatud vaheldust argiroogade hulka toob hakklihastrooganov, nii tavalise ja nii värvitu hakklihakastme uus versioon. Marineeritud peet ja kurk annavad nii särtsakat maitset kui ka head värvi. Maitsele sügavust lisab aga natuke sinepit.  

Hakklihastrooganovi retsepti vaata SIIT

Kes soovib veisehakkliha retseptis asendada seahakklihaga, siis 500 g pakk Maks&Mooritsa seahakkliha maksab Meie keti kauplustes 2,39 eurot ja Grossi kauplustes 2,48 eurot. Kastme tegemiseks kulub ära ka mõni supilusikatäis tomatikastet või ketšupit. Meie keti kauplustes maksab liitrine pudel Felixi tomatiketšupit 2,99 eurot ja Rimis küsitakse 1,25 liitri Felixi ketšupi eest 3,99 eurot (kilo hind 3,19 eurot). Coopi kauplustest saad 360 g pudeli Salvesti ketšupit kätte 1,59 euroga (kilo hind 4,42 eurot) ja Maximast 700 g pudeli Heinzi ketšupit 3,49 euroga (kilo hind 4,98 eurot). Lidlis maksab 290 g Kania punane pudel 85 senti (kilo hind 2,93 eurot).

Uus hinnainfo jõuab Toidutare veebi juba kolmapäeval ehk 5. aprillil ja järgmisi Säästujuhi retsepte koos poodlemissoovitustega vaata järgmisel laupäeval ehk 8. aprillil SIIT