Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
31. märts 2023, 13:27

KUI TAHAKS MIDAGI HEAD | Tako-lillkapsavorm

Prae riivitud lillkapsas kergelt läbi, sega tako maitseainesegu, tomatipasta ja sojakastmega ja võid olla kindel, et kes ei tea, arvab end söövat hakklihavormi. Tegelikult on see mahlane ja väga maitserohke taimne vormiroog, mis valmib kiiresti ja maitseb ka lastele. Eriti kui kõrvale lubatakse näksida tortiljakrõpse, sest selle Mehhiko-hõngulise roa juurde on need eriti heaks lisandiks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g lillkapsast
1 tk sibul
3 spl õli
2 spl tomatipastat
2 spl tumedat sojakastet
0.5 tl purustatud must pipar
1 prk maisi (340 g)
1 pk tako maitseainesegu (28 g)
1 dl vett
2 dl hapukoort
2 dl riivitud juustu
LISAKS
keedetud riisi
värsket kurki ja tomatit
tortiljakrõpse

Valmistamine

1. Riivi lillkapsas (õisikud ja vars) jämeda riiviga. Koori sibul ja haki peeneks, sega lillkapsa hulka.

2. Kuumuta pannil õli ja prae lillkapsasegu mõni minut. Lisa tomatipasta, sojakaste ja pipar ning kuumuta veel mõni minut. Nõruta mais ja lisa pannile. Lisa ka tako maitseainesegu ja vesi, sega hoolikalt ja kuumuta paar minutit.

3. Tõsta segu võiga määritud ahjuvormi. Sega riivitud juust hapukoorega, maitsesta natukese soolaga ja tõsta lusikaga kapsasegule. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

4. Lisandiks keeda riisi või kinoad ning serveerides lisa tükeldatud värsket kurki ja tortiljakrõpse.