Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
1. aprill 2023, 09:00

TEE KODUS SOODSALT JA KERGELT! Nuudlikauss karrikanakastme ja köögiviljadega

Moekas kausitoit on selline, kus koostisosad on kõrvuti ja sööja ise otsustab, kas ta segab kõik läbi või ampsab vaheldumisi. Siinses roas on riisinuudlite kaaslaseks karrine kana-kookosekaste, krõmpsud aedoad ja õhukesed suvikõrvitsalaastud. Peale krõbedaid sibulahelbeid ja värskeid ürte ja söö nagu mõnes Aasia kiirtoidukohas! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk küüslauguküünt
1 tk sidrunheina soovi korral
500 g kanafileed
2 spl õli
3 tl rohelist karripastat
1 prk kookospiima (400 g)
2 spl Tai kalakastet (või tumedat sojakastet)
1 tk suvikõrvits
250 g aedube või suhkruherneid
1 pk riisinuudleid (u 200 g)
SERVEERIMISEKS
röstitud sibulahelbeid
koriandrit
laimisektoreid

Valmistamine

1. Puhasta küüslaugud ja sidrunhein, kui viimast kasutad, ning lõika õhukesteks ribadeks. Lõika kanafilee umbes sentimeetri laiusteks ribadeks. Aja pannil õli kuumaks ning tõsta küüslauk, sidrunhein ja kanaribad pannile. Prae keskmisest kõrgemal kuumusel, kuni kanaribad on kergelt pruunistunud. Lisa karripasta ja kuumuta segades paar minutit. Lisa kookospiim ja kalakaste, lase keema tõusta ja keeda keskmisel tulel ilma kaaneta umbes 10 minutit, kuni vedelikku on umbes poole võrra vähemaks keenud. Maitse ja kui vaja soolasust, lisa veidi kalakastet.

2. Pese suvikõrvits ja hõõvelda juurviljakoorija või juustunoaga õhukesteks viiludeks. Trimmi aedoad. Aja potis vesi keema, lisa veidi soola ja keeda riisinuudleid koos ubadega (või suhkruhernestega) 3 minutit. Kurna vesi ära.

3. Jaga nuudlid, aedoad ja suvikõrvitslaastud nelja kaussi ja tõsta kastet juurde. Puista peale sibulahelbeid ja hakitud koriandrit ning paku juurde laimisektoreid.