Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
6. aprill 2023, 11:00

SAMM-SAMMULT | Lihavõtted on ukse ees! Spinatibiskviit mangokreemiga toob tuppa kevadisi värve

Spinatist valmiv biskviit ja maitserohke mangokreem passivad kokku suurepäraselt. Liiati toob maitselt mahe pühadekook tuppa veidi kevadisi rõõmsaid värve.

Vajad:

100 g spinatilehti
3 sl vett
3 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
piima (niisutamiseks)

Täidis

100 g valget šokolaadi
400 g toasooja toorjuustu
200 g mangomoosi

Tee nii:

Sulata šokolaaditükid veevannil. Hõõru toorjuust kausis lahti ja lisa segades sulašokolaad. Sega juurde mangomoos. Aseta umbes tunnikeseks külmkappi.

Lülita ahi 180 kraadile. Pane spinatilehed koos veega pannile ja kuumuta seni, kuni lehed silmanähtavalt kokku tõmbuvad ja pehmenevad

Tõsta spinat kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Kui mass ei taha püreeks minna, lisa veel pisut vett.

Mikserda munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa spinatipüree ja sega ettevaatlikult spaatliga munasegusse.

Sega kuivained omavahel ja lisa samuti segades munasegusse.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (24 × 35 cm). Tõsta ahju, alanda temperatuur kohe 160 kraadile ja küpseta 10–13 minutit.

Laota küpsetuspaberileht lauale ja raputa sellele tuhksuhkrut. Kummuta biskviit tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda alumine paber ja immuta biskviiti piimaga.

Määri peale täidis, jäta ääred 2 cm ulatuses katmata.

Keera biskviit ettevaatlikult alumise küpsetuspaberi abil rulli ja tõsta külmkappi vähemalt 6 tunniks. Serveerides kaunista šokolaadipuru, vaarikate, tuhksuhkru ja šokolaadimunadega.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99