Foto: Kollaaž (pildid Martin Ahven, Enriko Pedaksalu)
Toiduuudised
31. märts 2023, 08:10

KINNO VÕI KÖÖKI: üha sagedamini veedetakse aega pere või sõpradega kokates

„Mulle tundub, et me elame natuke segasel ajal: ühelt poolt tulevad trendid ja teisalt pakutakse nii palju valmistoitu, et paljud inimesed ei oskagi enam ise kokata,“ ütleb FoodStudio asutaja Helgor Markov. „Aga koroonapandeemia ei jätnud inimestele valikuvõimalust ja tegi kõigist Eesti inimestest kodukokad.“

„Koos kokkamine on uus võimalus perega ühiselt aega veeta. Rootsis ega Taanis ei minda enam laupäevaõhtul kinno, vaid kööki — ja tehakse koos süüa,“ ütleb FoodStudio asutaja Helgor Markov. Skandinaavias kasvas nende inimeste arv, kes kodus endale ise süüa teevad, hüppeliselt umbes viis aastat tagasi.

Edasi lugemiseks: