Tofu-toorjuustukook on eriline just tänu värske sidruni mekile ja hapukasmagusale marjakastmele, mis lisavad klassikalisele koogile pisut vunki!
Vaja läheb:
Koogipõhi
200 g digestive küpsiseid
3 spl kaerahelbeid
2 spl kookoshelbeid
4 spl kookosõli või taimset margariini
Tofusegu
650 g maitsestamata tofut
300 g maitsestamata sojajogurtit
4 spl maisitärklist
4 tl vaniljesuhkrut
4 spl suhkrut
4 spl agaavi- või vahtrasiirupit
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl sidrunimahla
2 tl riivitud sidrunikoort
1 spl maitsepärmi
Marjakaste
130 g värskeid või külmutatud marju
3 spl suhkrut
2 tl sidrunimahla
Valmistamine:
1. Sulata kookosõli või margariin, purusta köögikombainis küpsised, kaerahelbed, kookoshelbed ning sega kõik ühtlaseks taignaks.
2. Kata lahtikäiv 20 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu vormi põhja nii, et see kataks ühtlaselt põhja ning ulatuks veidi servast üles. Küpseta koogipõhja ahjus 12 minutit 190°C juures.
3. Pane kõik tofusegu ained blenderisse või köögikombaini ning blenderda segu siidiseks massiks.
4. Vala segu koogipõhja peale ning küpseta ahjus 40 minutit 180 °C juures.
5. Lase koogil pool tundi jahtuda ja eemalda ettevaatlikult vormist.
6. Koogi jahtumist oodates valmista marjakaste – kuumuta potis marjad ja suhkur umbes 5 minutit, suru kahvliga marjad katki, lisa sidrunimahl ning kuumuta veel 2 minutit.
7. Serveeri kook marjakastmega ja naudi!
Kommentaarid (0)