Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
22. märts 2023, 11:35

KERGE SUUPISTE | Köögivilja-juustukotletid tzatziki kastmega (1)

Kevadisele toidulauale passivad kerged kotletid suurepäraselt, koos kreekapärase kastmega moodustavad need maitsva eine. Taimseid kotlette võib ka prae lisandiks pakkuda. Pannkoogipannil praadides jäävad pätsid ilusa korrapärase kujuga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Porgand
100 g Juurseller
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
200 g Suvikõrvits
100 g Riivjuust
3 tk Muna
4 spl Nisujahu
4 spl Kaerakliid
2 tl Ürdimaitseaine nt vahemere ürdisegu
Sool
Must pipar
Praadimiseks või või õli
TZATZIKI
0.5 tk Pikk kurk
2 dl Kreeka jogurt
2 tl Hakitud mündilehed
Sool

Valmistamine

1. Riivi tzatziki kastme tarvis kurk, pane sõelale ja lase nõrguda. Pigista vedelik välja. Sega jogurti ja mündilehtedega, maistesta soolaga. Pane külmkappi.

2. Koori porgandid, seller, sibul ja küüslauk. Riivi porgand, seller ja suvikõrvits jämeda riiviga. Riivi sibul ja küüslauk peene riiviga. Sega köögiviljad ja riivjuust.

3. Klopi munad lahti, klopi hulka jahu, kliid ja maitseained. Kalla köögvilja-juustusegule ja sega läbi.

Kuumuta või või õli pannil. Tõsta pannile väikesed pätsid ja prae väikesed mõõdukal kuumusel, et köögiviljad jõuaksid pehmeneda, 8-10 minutit.

Serveeri tzatzikiga.