Foto: Jaan Heinmaa
Kolumnid
19. märts 2023, 14:20

KRÕBISTA MÕNUGA | Maisijahust näkileib seemnetega

Õhuke ja mõnusalt krõbe gluteenivaba leib on maitsev võiga, toorjuustuga või mistahes võidega, aga ka niisama näksimiseks. Sellest kogusest saab 2 leivaplaati. Leivad saab küpsetada ka üheaegselt eraldi plaatidel, kuid siis tuleks kasutada pöördõhurežiimi. Oluline on tainas hästi õhukeseks rullida, ainult siis jääb leib krõbe. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl Maisijahu
4 spl Tšiiaseemned
0.5 dl Linaseemned
0.5 dl Seesamiseemned
1 dl Päevalilleseemned
0.5 dl Kõrvitsaseemned
0.5 dl Oliiviõli
1 tl Sool
2 dl Vesi
2 spl Soolahelbed

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega maisijahu, seemned, õli ja sool. Lisa vesi ja sega ühtlaseks. Lase 10 minutit seista.

2. Pane pool massist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pane teine küpsetuspaber peale ja rulli hästi õhukeseks.

3. Võta pealmine paber ettevaatlikult pealt, raputa peale soolahelbeid ja küpseta 30 minutit või kuni leib on krõbe. Võta ahjust, tõsta plaadilt ära ja lase jahtuda. Küpseta samuti ka teine leib.