KAUNIS JA VÄRVILINE | Porgandikastmes pasta
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
300 g Teokarbi või muu meelepärane pasta
PORGANDIKASTE
2 tk Šalottsibul või 0,5 sibul
5 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
3 tk Keskmine porgand
1 cm Ingverijupp
4 dl Vesi
0.5 dl India pähklid või kanepiseemned
2 spl Hele sojakaste
Sool
Must pipar
GREMOLATA
2 dl Lehtpetersell
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Värskelt riivitud sidrunikoor
1 dl Oliiviõli
2 tl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Valmistamine
1. Keeda pasta soolakas vees.
2. Koori sibulad ja küüslauk ning haki jämedalt. Koori porgandid ja lõika õhukesteks viiludeks. Riivi ingver.
3. Kuumuta potis õlis sibul pehmeks. Lisa ingver ja küüslauk ning kuumuta läbi.
3. Pane potti porgandid, pähklid, vesi, sool ja pipar ning kuumuta keemiseni. Kata kaanega, alanda kuumust ja hauta kuni porgandid on pehmed, umbes 15 minutit. Sega hulka sojakaste ja lase 5 minutit jahtuda.
4. Valmista vahepeal gremolata. Töötle kõik ained kombainis, blenderis või saumikseriga peeneks.
5. Siis pane porgandisegu blenderisse või kasuta saumikserit ja töötle kreemiseks. Kurna pasta, vala peale porgandikaste ja kui vaja siis kuumuta veel läbi. Maitsesta soolaga.
Jaga kaussidesse ja nirista peale gremolata.
Kommentaarid (0)