Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
16. märts 2023, 11:08

VAIMUSTAV KALAPÄEV | Ahjulõhe päikesekuivatatud tomatite, paprika ja juustuga

Juustu-, paprika- ja tomatikatte all küpsetatud kala on üks õige kiire roog, mille ahju panek eriti palju aega ei nõua. See roog võib päästa asisel argiõhtul, aga rikkaliku maitse poolest sobib ka pühapäeva lõunalauale. Kui kala ahjus, jõuab riisi või kartulid juurde keeta või lihtsalt värske salati kokku segada, ja eine ongi olemas. 

Koostisosad
700 g nahaga lõhe- või forellifileed
2 sl värskelt pressitud sidruni mahla
6 päikesekuivatatud tomatit
1 väike punane paprika
1 sibul
2 dl hapukoort
100 g riivjuustu, nt Cheddar
soola
musta pipart

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga nii, et ääred jäävad üles, siis ei voola mahlad laiali.

2. Eemalda fileelt luud. Pane kala vormi nahapool all, maitsesta soola, pipra ja 1 sl sidrunimahlaga.  

3. Haki päikesekuivatatud tomatid, paprika ja sibul. Sega hapukoore ja ülejäänud sidrunimahlaga, maitsesta soola ja pipraga. Määri segu kalale ja puista peale riivjuust.

4. Küpseta 25–30 minutit, kuni juust on kuldpruun. Võta ahjust, lase mõni minut seista ja serveeri meelepärase lisandiga.