Foto: Evelin Ilves
Ukraina köök
12. märts 2023, 08:22

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Ahjupirukas muna ja rohelise sibulaga Ukraina moodi (2)

Jagan täna teiega üht suussulavat ja imelihtsat pirukaretsepti Ukraina vanaemade lõputust retseptivaramust. Tallinas slaavilikke pirukaid pakkuvad kohvikud on sunnitud just seda kombinatsiooni tavaliselt kõige suuremas koguses valmistama. Miks mitte siis kord ka ise proovida. Tulemus on lihtsalt taevalik!

(6-12-le)

Vaja läheb:

Taignaks:

  • 3 muna

  • 200g hapukoort

  • 1 tl soola

  • 2 spl majoneesi

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • pisut õunaäädikat või sidrunimahla

  • 200g nisujahu

Täidiseks:

  • 3 muna, kõvaks keedetud (10 min)

  • Suur peotäis rohelist sibulat (kasuta ära kogu sibul mugulast tipuni)

  • Soovi korral 1-2 spl hakitud peterselli, tilli

  • 70g võid

  • Maitseks valget või musta pipart, soola

Tee nii:

Sega taigen kokku - saad kerge segu, mis on pisut pannkoogitaignast tummisem. Kalla pool taignast lahtikäivasse rasvaianega määritud koogivormi või sügavamasse ahjuvormi ning küpseta põhja eelkuumutatud ahjus umbes 200C juures 10 minutit.

Nüüd on õige aeg hakkida keedumuna ja rohesibul mõnusaks peeneks pirukatäidiseks. Kata eelküpsetatud pirukapõhi muna ja sibulaga, raputa peale pipart ja soola ning seejärel laota üle õhukeste võiviiludega. Kõige lõpuks kalla ettevaatlikult - et jätkuks kõikjale - teine pool taignast üle terve piruka. Võid spaatli või lusikaga kenasti üle siluda, et pirukas ikka nägus välja kukuks.

Nüüd pane pirukas uuesti ahju ning küpseta 180C juures u 10-15 minutit - kuni hõrgutis pealt kuldseks värvub. Võid kasutada pöördõhu, ülaltküpsetuse või grillirezhiimi. Enne serveerimist lase oma kuldset kallist rooga 10-15 minutit rahuneda. Tõeline maine nauding!

Söö ja rõõmusta!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin