Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
10. märts 2023, 11:03

RÕÕMUSTA MAITSEMEELI | Haugikotletid aasiapäraselt

Punase karri, sidrunheina ja koriandriga maitsestatud kalakooke serveeritakse värske salati ja lihtsa, ent maitsemeeli rõõmustava kastmega. Haugi asemel võid kasutada mistahes valge kala fileed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Haugifilee
1 tk Värskelt pressitud laimi lahl ja riivitud koor
1 tk Sidrunhein
3 tl Punane karripasta
1 tl Sool
2 tk Sibulavars (valge osa ja pealsed)
1 dl Hakitud koriander
Õli praadimiseks
Laimisektorid serveerimiseks
KASTE
2 dl Hapukoor
2 spl Magus tšillikaste

Valmistamine

1. Lõika kala väiksemateks tükkideks ja tõsta köögikombaini anumasse. Lisa riivitud laimikoor ja pressitud mahl. Eemalda sidrunheina puitunud kest ja haki pehme sisu tükikesteks, lisa koos karripasta ja soolaga kalale. Töötle peenemaks, nii, et sisse jäävad ka mõned suuremad kalatükid.

2. Lisa hakitud koriander ja sibulavarred ja töötle veel paari vajutusega.

3. Vormi massist õliste kätega 12 kotletti ja prae kuumal pannil õlis mõlemast küljest kuldseks. Paku koos hapukoorest ja tšillikastmest valmistatud kastme ja laimisektoritega.