Foto: Jaan Heinmaa
Supiretseptid
17. aprill 2023, 14:10

MAHE JA MÕNUS | Kreemjas maisi-läätsesupp

Mais on meie köögis pigem harv külaline. Seda enam on põhjust maisi-läätsesuppi keeta, sest magusad maisiterad annavad supile nii head maitset kui ka paksust. Tabasco ja õunaäädikaga saab maitsele veidi vajalikku teravust lisada, veekogusega timmida konsistentsi. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Suur porru (300g)
Sool
100 g Suitsupeekon
Õli praadimiseks
100 g Punased läätsed
8 dl Vesi
1 tk Puljongikuubik
1 prk Konservmais (425 ml)
Tabasco (natuke)
1 spl Õunaäädikas
Värskelt jahvatatud must pipar
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Puhasta porru ja lõika õhukesteks viiludeks, kasuta ka rohelist osa. Blanšeeri soolaga maitsestatud keevas vees umbes 2 minutit, kalla sõelale, vala külma veega üle ja nõruta.

2. Lõika peekon ribadeks. Kuumuta poti põhjas veidi õli ja prae peekon krõbedaks, tõsta kõrvale. Võta paar supilusikatäit porrurõngaid eraldi ja vala ülejäänud kuuma õli sisse. Loputa läätsed, vala potti ja sega porruga läbi. Vala peale kuum vesi ja pudista hulka puljongikuubik. Loputa mais külma vee all, jäta natuke kaunistamiseks ja lisa ülejäänu potti. Lase supil keema tõusta ja vaiksel tulel kaane all umbes 15-20 minutit podiseda.

3. Püreesta supp saumikseriga kergelt läbi. Tõsta tagasi pliidile ning maitsesta soola, Tabasco, õunaäädika ja pipraga. Lõpuks sega hulka vahukoor. Hoia suppi veel mõni minut kuumal pliidil, kui ära enam keema lase, et koor kokku ei tõmbuks.

4. Serveerimisel tõsta igale portsjonile natuke porrurõngaid, maisiterasid ja peekoniribasid.