Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
6. märts 2023, 14:14

TOIDAB ÄRA TERVE PERE | Hakkliha-makaronivorm

Nii tavaline ja tuttav roog, aga tegelikult – millal viimati ahjus makaronivormi tegid? Tuletame meelde ühe hea argiroa, mis toidab ära terve pere ja maitseb ahjusoojalt lihtsalt imehea! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 45 minutit küpsetamiseks

Koostisosad
200 g Penned või muu pasta
1 tk Suur sibul
2 t k Küüslauguküüs
1 tk Suur porgand
120 g Juurseller
500 g (Veise)hakkliha
3 spl Vürtsikas tomatipasta või ketšup
1 tl Sool
1 tl Kuivatatud ürdid (basiilik, tüümian)
0.5 tl Purustatud must pipar
MUNAPIIM
2 tk Muna
7 dl Piim
0.5 tl Sool
2 dl Riivitud juust peale

Valmistamine

1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks, jäta nõrguma.

2. Koori sibul ja küüslaugud ja haki peeneks. Koori porgand ja juurseller ja lõika tükikesteks.

3. Prae hakkliha pannil läbi, lisa sibul, küüslauk ja hakitud köögiviljad ning kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks ja porganditükid pehmemaks. Maitsesta segu tomatikastme, kuivatatud ürtide, soola ja pipraga. Vala nõrutatud makaronid kastmesse ja sega läbi. Vala segu õliga määritud ahjuvormi.

4. Löö munad kaussi lahti, lisa kloppides piim ja sool. Vala segu vormi ja puista riivjuustu peale.

5. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit.