Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
4. märts 2023, 07:00

SÄÄSTUJUHT: lõunaks searaguu paprikaga, saunaõhtuks kana pooltiivad mesiste ahjuköögiviljadega

Kas ka sina oled postkastis toidupoodide sooduspakkumiste lehti vaadates ohanud, et keegi võiks aidata välja raalida neist soodsaima? Toidutare ja Kliendilehed.ee tulevad siinkohal appi. Oleme sinu jaoks välja otsinud, milline võiks pakkumisi arvestades olla lähiajal sulle odavaim pood ning millised kaks maitsvat toitu jõuaksid kampaaniahindu kasutades lauale tavapärasest märksa soodsamalt.

Vaata pakkumisi www.kliendilehed.ee!

Pooltiivad küpsevad kiiresti ning mesine kaste teeb need pealt ka isuäratavalt kuldpruuniks ja krõbedaks. Sama mesist kastet jätkub ka köögiviljadele ja nii valmib ahjus korraga nii lihakraam kui ka maitsev porgandi-fenkolilisand. See võib olla mõnus näpuroog ka järgmiseks filmi- või saunaõhtuks.

Kana pooltiibade ja mesiste ahjuköögiviljade retsepti vaata siit

Poolekilone karp broileri pooltiibu maksab Lidlis 1,69 eurot (kilo hind 3,38 eurot) ja Rimis 1,79 eurot (kilo hind 3,58 eurot).

Roog jääb eriti efektne, kui koos pooltiibadega panna ahjuplaadile eri värvi porgandeid. Rimis maksab kilone kott Saaremaa erivärvilisi porgandeid 1,29 eurot ehk tavapärasest kolmandiku võrra vähem.

Keda isutab mõte maitsekast kastmest, siis Lidli kauplustes saab kilose paki searaguud kätte vaid 89 sendiga. Raguu hautamiseks kulub küll aega - tunniga peaks siiski toime tulema, - aga tulemus võiks olla seda ka väärt. Kes lisaks maitsvale kastmele juba rohkem liha süüa tahab, võiks osta sealiha ja hea hinnaga leiab praegu sedagi. Rakvere koduse sealiha kilost küsitakse Coopi poodides 3,99 eurot (võit 2 eurot) ja Selveris Rakvere sea abaliha kilost 4,79 eurot (võit 2,7 eurot). Maximas maksab kilo sea abaliha 3,99 eurot (võit 1 euro).

Paprikaga searaguu retsepti vaata siit

Retseptis soovitatud jasmiiniriisi leiab hea hinnaga Selveri poodidest, 500g karp Bosto jasmiiniriisi maksab seal 1,29 eurot (kilo hind 2,58 eurot). Basmati riisi saab tavapärasest soodsamalt kätte Maxima ja Coopi keti kauplustest. Maximas maksab 800g riisipakk 2,79 eurot (kilo hind 3,49 eurot) ja Coopis 500g riisikarp 1,99 eurot (kilo hind 3,98 eurot). Rimi on lisaks jasmiiniriisile esmaspäevani 20% kärpinud teistegi riiside hinda.

Liha praadimiseks läheb vaja ka õli ja kõige soodsamalt saab rapsiõli kätte Grossi poodidest - liitrine pudel Oleina rapsiõli maksab seal 2,18 eurot (kokkuhoid 42%). Selveris küsitakse liitrise Olivia Eesti rapsiõli pudeli eest 2,99 eurot (kokkuhoid 23%).

Pane tähele! Lidli ja Grossi kaupluste pakkumised kehtivad pühapäeva ehk 5. märtsini ning Rimi, Selveri ja Delice`i poodide kampaaniahinnad esmaspäeva 6. märtsini. Coopi ja Meie keti soodushinnad püsivad kuu lõpuni.