Kollaaž (pildid Martin Ahven, Andres Eero, Remo Tõnismäe)

Toiduuudised
20. veebruar 2023, 14:03

KATSE | KUIDAS KOOSTADA KÖÖGIVILJAKALENDRIT: kas ees seisab nädal nälgimist või uued mõnusad maitsed

Selleks et oma köögi- ja puuviljavalikut mitmekesistada, tegin endale köögiviljakalendri. Aga mitte toitumisnõustaja, vaid filoloogi vaatenurgast. Kuidas tervislik tähenärimine ka õnnestus? Pluss viis tervislikku retsepti.

Kuigi tohtrid ja toitumisnõustajad on juba aastaid rõhutanud puu- ja köögiviljade tähtsust ning soovitust süüa päevas vähemalt viis portsjonit puu- ja köögivilju korratakse nagu mantrat, on see jutt paljudele eestimaalastele endiselt nagu hane selga vesi. Üks portsjon on 100 g ehk umbes peotäis ning mida erinevamad ja värvilisemad need on, seda parem.

Edasi lugemiseks: