Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
5. märts 2023, 13:05

RÕÕMUSTA LAPSI! Ahjus küpsetatud eri täidistega kuumad koerad (tuntud ka kui hot dogid)

Ahjus on lämmit pinit või kuuma koera, tuntumalt hot dog´e mugav valmistada ja see läheb õige kiirelt. Nii saab need suuremalegi seltskonnale üheaegselt valmis küpsetada ja kasvõi eri täidistega. Frankfurteri täidis on klassikasse kuuluv, kanatäidis aga on pisukese aasiapärase mekiga. Täidiste kogused on retseptis arvestatud 6 saiale. Kui teed eri täidistega, siis võta pool kummagi täidise ainetest. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 10-12 minutit ahjus

Koostisosad
Hot dog´i kukkel
Õli kuklite pintseldamiseks

FRANKFURTERIGA
0.75 dl Ketšup
2 spl Mahe sinep
6 tk Frankfurter, pikk vorst või viiner
1 dl Salsa kaste
100 g Riivitud cheddar

KANATÄIDISEGA
2 tk Kanafilee (või 400 g röstitud kanalõigud, Nõo)
1 spl Õli
2.5 spl Sojakste
1 tk Suur porgand
100 g Kapsas
1 spl Riisiäädikas või valge veini äädikas
1 tl Suhkur
0.5 spl Värskelt pressitud laimimahl
2 dl Majonees
2 tl Sriracha kaste
100 g Riivitud cheddar juust

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Kui kuklid ei ole juba pooleks lõigatud, siis tee pikuti sügav sisselõige nii, et sai jääb ühest küljest kokku. Lao said ahjuvormi.

Frankfurteri täidisega: Sega ketšup ja sinep. Määri seguga saia lõikepinnad kokku. Pane vorstid saiadesse, tõsta lusikaga peale salsakastet ja puista peale riivjuustu. Pintselda saiad pealt õliga. Küpseta 10-12 minutit kuni juust on sulanud ja saiad krõbedad.

Kanatäidisega: Kui kasutad kanafileed, lõika see 2-3 mm paksusteks viiludeks, prae pannil õlis 2 minutit kummaltki poolt. Nirista peale 2 sl sojakastet ja lase 2 minutit seista. Koori porgand ja riivi jämeda riiviga. Riivi kapsas või lõika peeneteks ribadeks. Sega porgand ja kapsas, maitsesta äädika, suhkru, 0,5 sl sojakastme ja laimimahlaga. Sega omavahel majonees ja sriracha. Määri saiade lõikepindadele pool majoneesist. Pane saiadesse kanaviilud ja puista peale riivjuustu. Pintselda saiad õliga ja küpseta 10-12 minutit. Tõsta peale kapsa-porgandisalat ja ülejäänud majonees. Serveeri kohe.