HEAD ISU PIDUPÄEVAKS! Kreveti-võileivatort
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 4 tundi külmkapis
Koostisosad
12 tk Rõstsaia viil
IMMUTAMISEKS
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Vesi
Sool
TÄIDIS
300 g Kooritud keedetud krevetid
1 tk Väike punane sibul
0.5 dl Hakitud till
300 g Maitsestamata toorjuust
250 g Toasoe majonees
Sool
Must pipar
KAUNISTAMISEKS
25 g Salatilehed
0.5 tk Punane sibul
2 tk Redis
0.25 tk Pikk kurk
2 tl Kapparid
1 tk Sidrun või laim
Valmistamine
1. Kata keeksi- või muu piklik vorm toidukilega nii, et see ulatub vormi pealt katma.
2. Lõika saiaviiludelt õhukeselt ära koorik.
3. Pane 50 g krevette kaunistamiseks kõrvale ja haki ülejäänud jämedalt. Koori sibul ja haki üsna peeneks.
4. Hõõru 200 g toorjuustu pehmeks ja sega hulka 200 g majoneesi. Maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka krevetid, sibul ja till.
5. Sega vee hulka sidrunimahl ja maitsesta vähekese soolaga.
6. Lao kiht saia vormi põhja, immuta sidruniveega ja kata kolmandiku krevetiseguga. Jätka kihtide ladumist samamoodi nii, et pealmiseks kihiks jääb sai. Suru tihedalt kokku.
7. Keera toidukile peale ja pane vähemalt 4 tunniks, aga parem kui üleöö külmkappi.
8. Kummuta tort alusele ja eemalda kile.
9. Hõõru ülejäänud toorjuust pehmeks ja sega hulka ülejäänud toasoe majonees. Maitsesta vähekese soola ja pipraga. Kata seguga kook nii pealt kui külgedelt.
10. Kaunista salatilehtede, õhukeste sibularataste, redise-, kurgi- ja sidruniviilude ning kõrvale pandud krevettidega. Serveeri kohe.
Kommentaarid (0)