Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
27. veebruar 2023, 11:58

SOE SUPP PEALE LUMISEID RÕÕME | Hernesupp sulajuustuga

Hernesuppi tasub keeta, kui plaan minna kelgumäele. Lihavabale hernesupile annab sulatatud juustu kreemisuse. Soojendav tummine supp on mõõdukalt vürtsine ja kui lisada maitseks indiapärast garam masala maitseainesegu, siis ka väheke eksootiline. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
70-80 minutit + 12 tundi leotamiseks

Koostisosad
2.5 dl Kollased poolitatud herned
1 tk Sibul
2 tk Porgand
1 tk Punane paprika
2 spl Rapsiõli
3 spl Tomatipasta
1.5 l Köögiviljapuljong või vesi
1 tl Kuivatatud tüümian
1 tl Cayenne'i pipar
1 tl Garam masala maitseainesegu, soovi korral
200 g Sulatatud juust
Sool
Must pipar
Hakitud petersell serveerimiseks

Valmistamine

1. Pane herned 12 tunniks külma veega likku.

2. Koori sibul ja porgandid, lõika väikesteks kuubikuteks. Tükelda paprika, eemalda seemned ja lõika samuti kuubikuteks.

3. Kuumuta potis põhjas õli. Lisa sibula-, paprika- ja porgandikuubikud. Kuumuta segades, kuni sibul veidi pehmeneb. Lisa tomatipasta ja kuumuta veel paar minutit.

4. Kalla potti puljong või vesi ja herned, tüümian, Cayenne’i pipar ja soovi korral garam masala.

5. Keeda suppi mõõdukal kuumusel 50–60 minutit, kuni herned on pehmed. Lisa lusikaga väikeste portsudena sulatatud juust ja sega kuni see on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga. Puista peale hakitud peterselli.