Kookosene läätseroog

Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
7. veebruar 2023, 07:58

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kookosene läätseroog

Toitainerikkad läätsed koos kreemise ja vürtsise kookospiima kastmega sobib imeliselt turgutavaks õhtusöögiks nii iseseisvalt kui riisiga serveerides.

Vaja läheb:

  • 4 tassi vett

  • 1.5 tassi kollased või punased läätsi

  • 1 spl kookosõli või vett

  • 1 sibul

  • 4 küüslauguküünt

  • 3 spl riivitud või purustatud ingverit

  • 3/4 tl soola

  • 1 spl karrit

  • 1 tl kurkumi

  • 1/4 tl tšilli või Cayenne'i pipart

  • 300-360 ml kookospiima

  • 1-2 spl kookossuhkurt või agaavi-/vahtrasiirupit

  • 2 spl värskelt pressitud sidrunimahla

Valmistamine:

1. Lase suures potis või pannil vesi keema. Lisa loputatud läätsed ja lase keema tõusta.

2. Kui läätsed keevad, alanda kuumust nii, et need jääks podisema ja lase neil valmida kaaneta anumas 4-5 minutit. Kurna ja aseta kõrvale. Pööra tähelepanu sellele, et läätsed pudruks ei keeks (loe pakendilt, milline on just Sinu ostetud läätsede keemise aeg).

3. Lase pann kuumaks, lisa õli või vesi, sibulad, küüslauk ja ingver. Lase toidul praadida 2-3 minuti jagu (ise segu pidevalt segades). Lisa sool, karri pulber, kurkum, vürts ja lase veel minutikese jagu valmida.

4. Alanda kuumust, lisa kookospiim ja magusaine, sega ja lase madalal kuumusel 3-4 minutit valmida.

5. Lisa pannile kurnatud läätsed ja sega. Tõenäoliselt on vaja veel lisada maitseaineid – tee seda enda maitse kohaselt (rohkem vürtsi või kurkumit, karrit või soola; Bon maitsepärm teeb samuti iga toidu veelgi maitsvamaks.

6. Lõpuks, kui oled kuumuse kinni keeranud, lisa sidrunimahl ja sega läbi.