Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
10. veebruar 2023, 09:52

KEELE VIIB ALLA | Vorstipada tomati ja kikerhernestega

Kasuta selles pajaroas meelepäraseid grillvorste – tooreid või suitsutatud või mõlemaid korraga, ja saad kindlasti väga maitserikka toidu. Kikerherned võid asendada ka konservubadega või kasutada korraga mõlemat. Sidrun olgu kindlasti käepärast, sest värske sidrunimahl neutraliseerib vorsti rasvasust ja annab roale mõnusa värske maitsenüansi.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Sibul
2 tk Küüslauk
2 prk Kikerherned (a 400g)
400 g Meelepärased grillvorstid
Õli praadimiseks
0.5 tl Kuivatatud tüümian
1 prk Purustatud tomatid (400g)
2 dl Puljong
1 pk Värske spinat (80g)
Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine

1. Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Vala kikerherned sõelale, loputa hoolikalt külma veega ja jäta nõrguma.

2. Tükelda vorstid ja prae poti põhjas kõrgel kuumusel igast küljest üle, tõsta potist välja. Alanda kuumust. Tõsta potti sibul ja küüslauk ning prae segades, kuni sibul muutub klaasjaks. Sega hulka tüümian.

3. Lisa potti purustatud tomat ja puljong. Lisa ka praetud vorst ja nõrutatud kikerherned. Sega hästi läbi ja kui roog on keema tõusnud, lase tasasel tulel ilma kaaneta umbes 15 minutit podiseda, et kaste paksemaks keeks.

4. Pane spinatilehed sõelale ja vala peale kannutäis keeva vett. Jahuta paar minutit ja pigista siis lehtedest vesi välja. Sega spinatilehed pajaroa hulka. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista peale sidrunimahla. See annab roale väga mõnusa värske tsitrusenüansi.