KEELE VIIB ALLA | Vorstipada tomati ja kikerhernestega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk Sibul
2 tk Küüslauk
2 prk Kikerherned (a 400g)
400 g Meelepärased grillvorstid
Õli praadimiseks
0.5 tl Kuivatatud tüümian
1 prk Purustatud tomatid (400g)
2 dl Puljong
1 pk Värske spinat (80g)
Värskelt pressitud sidrunimahl
Valmistamine
1. Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Vala kikerherned sõelale, loputa hoolikalt külma veega ja jäta nõrguma.
2. Tükelda vorstid ja prae poti põhjas kõrgel kuumusel igast küljest üle, tõsta potist välja. Alanda kuumust. Tõsta potti sibul ja küüslauk ning prae segades, kuni sibul muutub klaasjaks. Sega hulka tüümian.
3. Lisa potti purustatud tomat ja puljong. Lisa ka praetud vorst ja nõrutatud kikerherned. Sega hästi läbi ja kui roog on keema tõusnud, lase tasasel tulel ilma kaaneta umbes 15 minutit podiseda, et kaste paksemaks keeks.
4. Pane spinatilehed sõelale ja vala peale kannutäis keeva vett. Jahuta paar minutit ja pigista siis lehtedest vesi välja. Sega spinatilehed pajaroa hulka. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista peale sidrunimahla. See annab roale väga mõnusa värske tsitrusenüansi.
Kommentaarid (0)