Foto: Kollaaž (pildid Stanislav Moškov)
Toiduuudised
4. veebruar 2023, 18:10

VEERAND SAJANDIT SAMAD SÖÖGID: Olde Hansa värskendas 25 aastat muutumatuna püsinud menüüd

Keskaja kultuuri- ja elamuskeskus Olde Hansa avati 1997. aastal ja siis pani menüü paika peremees Auri Hakomaa. 2008. aastast on majas köögis vägesid juhatanud Emmanuel Wille ehk Manu. Esimest korda veerandsaja aasta jooksul muutis ta nüüd menüüs olulise osa toitudest.

„Menüüd muuta oli väga suur väljakutse. Me peame keskaega jääma, tollaseid tooraineid kasutama. Ka tolleaegsed retseptid on üles kirjutatud üsna ebatäpselt – pihuga üht ja näpuotsaga teist. Sestap peab olema nuppu, et nende ettekirjutuste järgi ka maitsev toit välja tuleks,“ tõdeb Manu, kelle südameasjaks on luua taas toonaseid maitseid.

Edasi lugemiseks: