Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
6. veebruar 2023, 07:52

TOITEV JA MAITSEV ARGIPÄEVAKS | Sardellipanniroog

Sardellidest ja köögiviljast saad pannil vamistada maitsva hautise. Eriti mõnusa maitse annavad suitsumekiga sardellid. See on toitev argiõhturoog, mille kõrvale sobib hästi kartulipuder või ka lihtsalt paar paksu ciabatta-viilu. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Sardellid
Õli praadimiseks
2 tk Paprika
1 tk Suvikõrvits (u 400g)
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tl Pune
1 tl Basiilik
0.5 tl Purustatud must pipar
0.5 tl Sool
100 g Kivideta oliivid
1 dl Toidukoor
200 g Feta
Basiilik serveerimiseks

Valmistamine

1. Puhasta ja tükelda paprika, suvikõrvits, sibulad ja küüslauk. Jäta ootele.

2. Tükelda sardellid ja pruunista kuumas õlis. Tõsta pannilt ära.

3. Lisa pannile veel õli ja köögiviljatükid ning kuumuta segades mõni minut, kuni köögiviljad hakkavad pehmenema. Maitsesta puneme, basiiliku, pipra ja soolaga. Viiluta oliivid ja lisa pannile.

4. Vala peale toidukoor, kata pann kaanega ja lase madalal kuumusel haududa 10 minutit. Sega paar korda.

5. Enne serveerimist lisa tükeldatud feta, sega kergelt läbi ja serveeri kohe. Peale puista basiilikulehti.