Foto: Jaan Heinmaa
Võileivade retseptid
3. veebruar 2023, 07:47

MÕNUSAKS NÄKSIMISEKS | Kahe juustuga leivakate

Kodujuustust ja valgehallitusjuustust valmib vähese vaevaga koorene ja maitsekas võileivakate, millele õun ja sibul lisavad nii magusust kui ka teravust. Sobib hästi ka köögiviljadega dippimiseks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
25 g Kreeka pähklid
1 tk Väike õun
1 tk Väike sibul
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
15 g Või
150 g Valgehallitusjuust, nt Brie
200 g Kodujuust
100 g Paks hapukoor
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Haki Kreeka pähklid peeneks ja rösti kuumal kuival pannil mõni minut. Tõsta jahtuma.

2. Koori õun ja sibul ning haki mõlemad tükikesteks, sega sidrunimahlaga läbi. Kuumuta pannil võid ja hauta selles õuna-sibulatükke 3-4 minutit. Tõsta jahtuma.

3. Tükelda valgehallitusjuust väikesteks tükikesteks ning sega kokku kodujuustu ja hapukoorega. Lisa röstitud pähklid ja või sees hautatud õun ja sibul. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Paku kuklite, (juuretise)saia või heledama leiva peal.