Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
2. märts 2023, 09:50

TALVINE LEMMIKLEEM | Hapukapsasupp lihapallide ja vorstikestega

Toitev ja rikkaliku maitsega hapukapsasupp kuulub talviste lemmiksuppide hulka ja on üks nendest, mis soojendades vaat et järjest maitsvamaks muutub. Seepärast julgustan kohe suurema koguse valmistada. Hakklihapalle võid maitsestada mädarõika asemel ka sinepiga, peaasi et koostises oleks midagi, mis pikantsust lisab. Serveerides võid taldrikusse tõsta ka lusikatäie hapukoort.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Sibul
Õli praadimiseks
500 g Hapukapsas
2 dl Valge vein
1.3 l Vesi
1 tk Puljongikuubik
1 tl Kuivatatud pune
1 tk Suur punane paprika
200 g Peenikesed suitsuvorstid
LIHAPALLID
300 g Segahakkliha
1 tk Muna
3 spl Riivsai
1 spl Mädarõigas
Sool
Must pipar
Suhkur

Valmistamine

1. Puhasta sibulad ja haki. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles sibulad klaasjaks. Lisa hapukapsas ja kuumuta veel paar minutit. Lisa potti vein ja vesi, puljongikuubik ja pune, lisa 1 tl soola. Lase supil keema tõusta ja keeda kaane all vaiksel tulel umbes 45 minutit.

2. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika paprika tükikesteks. Lõika peenikesed vorstid väikesteks jupikesteks, jäta paprika ja vorstid ootele.

3. Lihapallide tegemiseks sega hakkliha hulka muna, riivsai, mädarõigas. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi tainast väikesed pallikesed. Kuumuta pannil õli ja prae pallikesed kahes jaos igast küljest kuldpruuniks.

4. Kui hapukapsas on supileemes pehmeks haudnud (umbes 50 minutit), siis lisa potti paprikatükid, vorstijupid ja lihapallid. Keera kuumus maha ja hoia suppi kuumal pliidil kaane all umbes 10 minutit. Kontrolli maitset ja kui vaja, lisa veel soola, pipart ja veidi suhkrut.

5. Serveerides võid soovi korral juurde pakkuda hapukoort.