Roheliste kaasjuhi Johanna Maria Tõugu (vasakul) kutsus kööki Toidutare juht Manona Paris.

Video: Brandon Teder, Karol Kaldoja. Toimetaja: Johanna-Kadri Kuusk
Toiduvideod
1. veebruar 2023, 08:08

VIDEO | „POLIITKÖÖK“ | Roheliste kaasjuht Johanna Maria Tõugu: kui keha tahab friikartulit ja šokolaadi, siis tuleb seda ka võimaldada (1)

Eestimaa Roheliste kaasjuht Johanna Maria Tõugu on harjunud rinda pistma raskete ülesannetega. Eesti esimese pakendivaba poega avalikkuse huviorbiiti tõusnud noor naine on tuttav toitumishäirega ning teab, kuidas end sellest ravida. Temaga koos köögis kuldset karrit valmistada on üks maitsev maailma parandamise retk, mis jätab samal ajal vägagi asise ja realistliku mulje.

Me valmistame ideaalset pika päeva õhtusööki, mis on eriti paslik tudengitele nagu Johanna Maria isegi veel on. Köögis tunneb see naine aga end nagu kala vees, sest kui su ema professionaalne kokk, siis on üht koma teist ka sulle sealt külge jäänud. Johanna valmistab toitu tunnetuse järgi, vastavalt vajadusele kõiki koguseid korrigeerides. Ta maitseb pidevalt oma keedust, nii on kontroll kogu aeg peal, ja muudab asju vastavalt vajadusele. Selline paindlikkus tagab aga selle, et iga kord on toit hea ja maitsev.

Edasi lugemiseks: