Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
16. veebruar 2023, 09:50

RAHVUSLIK AARE | Kilud kalamarjakastmes

Kiluvõileivast on kujunenud rahvuslik aare ja vabatahtlikult kohustuslik suupiste vabariigi aastapäeva tähistamisel. Kalamarjakastmes kilud on väärika peo väärikas roog igas mõttes. Kasutada võid nii punast kui ka musta kalamarja, ehtsat või nn meremarja – kuidas kellelegi taskukohasem on. Kastmesse soola lisamisel ole ettevaatlik ja arvesta, et ka kilu on juba soolatud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit + ööpäev maitsestumiseks

Koostisosad
200 g Vürtsikilufilee
KASTE
100 g Hapukoor
100 g Maitsestamata Kreeka jogurt
0.5 dl Värske hakitud till
1 tl Valge veini äädikas
1 tl Suhkur
Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
50 g Kalamari

Valmistamine

1. Sega kokku hapukoor ja jogurt, lisa hakitud till, äädikas ja ülejäänud maitseained. Sega hulka kalamari. Kasuta meelepärast – punast või musta või hoopis siiamarja, kui seda juhtud saama.

2. Lao kilufileed kastmega kihiti purki või kaussi, jälgi, et kõik kalad kastmega kokku saaksid. Kata kaanega või toidukilega ja tõsta ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Serveeri heal rukkileival.