Foto: Kristi Rebane/Taimne Teisipäev
Vegan toidud
5. detsember 2023, 12:32

Artikkel ilmus esmakordselt 31.01.2023

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Porgandi-ingveri supp

Porgandi-ingveri supp on soojendav ja tummine samas kergelt särtsakas roog külma talveõhtusse.

Vaja läheb:

  • 1 spl oliiviõli

  • hakitud 1 sibul

  • hakitud 2 küüslauguküünt

  • 2 spl peeneks hakitud ingverit

  • 5 tassi tükeldatud porgandit

  • 900 ml köögiviljapuljongit

  • 3/4 tl soola

  • 1/2 tl pipart

  • 1 tl kuivatatud tüümiani

  • 1 purk (400ml) kookospiima

  • 1/2 laimi mahl

Valmistamine:

1. Prae suurel pannil sibul oliiviõlis keskmisel kuumusel, umbes 5-6 minutit.

2. Lisa küüslauk ja ingver ning prae veel 1-2 minutit.

3. Lisa porgand, puljong, sool, pipar ja tüümian. Kuumuta umbes 20-30 minutit, kuni porgand on pehme.

4. Blenderda ühtlaseks püreeks.

5. Sega sisse kookospiim ja laimimahl.

6. Serveeri ürtide või maitserohelisega.