Endise kaitseväe juhi, kindral Riho Terrase ettevaste Õhtulehe ja Toidutare valimiste-eelses saates „Poliitköök“ lõi kohe taseme lakke. Selle retsepti algne versioon kuulub mitme Michelini tärniga kokale, enne, kui jõudis kõrgele sihtiva eestlaste kööki. Võta ette, kui julged!
Tomatikompott:
8 keskmist tomatit
2 šalottsibulat
oksake sidrunhein
paar kahvrilaimi lehte
oliivõli
Eemalda pärast kerget kuumutamist ja jahutamist tomati koor ja seemned, tükelda, kuumuta hakitud sibul õlis. Lisa tomat sidrunhein ja limetti lehed sool, pipar näpu otsaga suhkrut vajadusel, keeda vaiksel tule vedelikku vähemaks.
Kaste:
150 ml valget veini
150 ml kalapuljongit
Valge veini äädikas
2 šalottsibulat
sidrun
250 g võid
Loorberi leht, veidi terapipart
Tükelda sibul, kuumuta võis, lisa puljong , vein ja äädika sorts, redutseeri (keeda aeglasel tulel) kuni jääb alles kolmandik vedelikust, kurna ja vahusta mikseriga sisse väga külmad või tükid.
Lõhe:
Kaks tükki lõhet (120 g)
200 g kohafilee hakkliha
200g vahukoort
kolm muna
klaas valget veini
muskaatpähklit riivimiseks
soola-pipart maitse järgi
Valmistamine
Kohafilees tee hakkliha, maitsesta soola pipra muskaatpähkliga, lisa kaks muna ja ja üks muna kollane, vahukoor, vahusta mikseris pastaks. Vahusta muna valge ja sega aeglaselt pastasse.
Maitsesta lõhe soola ja pipraga, lase pisut seista.
Aseta võiga hõõrutud plaadile, aseta tükid plaadile, kata lõhetükid koha pastaga, lisa 100 ml valget veini, 160 kraadides ahjus 7 min ja siis grilli ahjus kergelt 3 min ülevalt.
Kui paned kala ahju kuumuta võis sibul ja 200 grammi värskeid noore spinati lehti, pressi peale pool sidrunit.
Aseta lõhetükid taldrikule, pane kõrvale spinatipadi, sellele lisa peale tomatikompott, kalla ettevaatlikult taldrikule vahustatud võikaste.
Kalla endale klaasi järele jäänud maitsvat riislingit ja premeeri ennast eduka saavutuse puhul!
Kommentaarid (0)