Tomatisupp
Foto: Taimne päevaretseptTAIMNE PÄEVARETSEPT | Tomatisupp
Tummine ja täitev tomatisupp on teisipäeva õhtuks perfektne valik – lihtsad koostisosad ning võtab vaid 25 minutit sinu ajast!
Kogus: 6 portsjonit
Vaja läheb:
1 spl oliiviõli
1 hakitud sibul
6 hakitud küüslauguküünt
2 spl basiilikupestot
1 tl kuivatatud oreganot
1 tl suhkrut
800 g konserveeritud ja kooritud tomatied
430 ml köögiviljapuljongit
400 ml kookospiima
soola, pipart maitse järgi
Valmistamine:
1. Kuumuta õli potis keskmisel tulel. Pane potti sibul koos näputäie soola ja pipraga ning kuumuta 3-4 min. Lisa küüslauk ja kuumuta veel minutike.
2. Sega hulka pesto, oregano, suhkur, tomatid ja köögiviljapuljong.
3. Keera kuumus kõrgele ning kuumuta keema. Kui keeb, keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 10 minutit vahest segades.
4. Ettevaatlikult kalla supp blenderisse ja blenderda umbes 2 minutit, või kuni ühtlane ja kreemjas. Jäta blenderi kaanel auk lahti, kata see hoopis köögirätikuga. See on selleks, et kuum supp ei lendaks välja.
5. Kalla supp tagasi potti ning sega sisse kookospiim, jättes paar supilusikat serveerimiseks, kui soovid. Maitsesta soola ja pipraga ning soojenda supp uuesti üles.
6. Serveeri soovi korral veidikese kookospiimaga, värske peterselliga, paprika helbekestega ja crostini‘ga.
7. Crostini: Lõika prantsuse saiast umbes 1-2 cm paksused viilud ning pane ahjupannile. Nirista peale oliiviõli ning pane grilli/rösti ahjus 1-2 min või kuni viilud on kuldpruunid. Keera sai ümber ning grilli teiselt poolt ka minut. Serveeri supi kõrvale ja naudi!
Kommentaarid (0)