Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
26. jaanuar 2023, 07:55

PIDUROOG ARGIPÄEVAKS | Heeringa-munasalat õunaga

Vaid veerand tunniga valmiv soolakas amps sobib nii argiroaks, hommikusöögiks kui peolauale. Salat maitseb hea kuumade keedetud kartulitega, aga ka lihtsalt rukkileivaga või -leival.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
220 g Õrnsoola heeringafilee (3-4tk)
1 tk Roheline sibul
2 tk Keedetud muna
1 tk Õun
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 dl Majonees
1 dl Hapukoor või kreeka jogurt
2 tl Mädarõigas
0.5 tl Must pipar
PEALE
1 tk Roheline sibul
3 spl Hakitud till
2 tk Keedetud muna
1 tk Marineeritud kurk
1 tk Punane sibul
2 spl Kapparid

Valmistamine

1. Lõika heeringas väikesteks kuubikuteks ja pane kaussi. Haki sibul. Koori ja haki 2 muna. Lisa heeringale.

2. Pese ja koori õun, eemalda seemned ja südamik. Lõika väikesteks kuubikuteks. Pane teise kaussi. Pigista peale sidrunimahla. Tõsta pool kuubikutest heeringale, ülejäänu jäta kaunistamiseks.

3. Sega majonees, hapukoor ja mädarõigas, maitsesta pipraga ja kalla tükeldatud ainetele. Sega läbi.

4. Haki kaunistuseks roheline sibul ja till. Koori munad, poolita ja eralda kollased ja valged. Haki eraldi peeneks. Haki kurk. Lõika punasest sibulast õhukesed rattad. Pane tükeldatud ained ja kapparid kaunistuseks kastmele. Serveeri keedukartulite või rukkileivaga.