See, kas jäneseaasta alguse puhul võib Hiinas jänest ka toidulaual kohata, sõltub nii piirkonna kui perekonna traditsioonidest, tõdeb restorani Beijing peakokk Shi Tieyong.

Toiduuudised
23. jaanuar 2023, 15:45

ALGAS JÄNESEAASTA: Restorani Beijing peakokk õpetab sel puhul vürtsikat jänesehautist tegema

„Jänes võib uusaastalaual olla, aga ei pruugi,“ ütleb Kirde-Hiinast pärit restorani Beijing peakokk Shi Tieyong ja jagab oma Sichuani-pärase jänesehautise retsepti ka Toidutare lugejatega. „Küll aga valmistame vana-aastaõhtuks alati pelmeene ja kala ning kindlasti ka nelja õnne lihapalle,“ tõdeb ta, et kohalikele on Hiina uus aasta nagu eestlastele jõulud, kus pered tulevad kokku ja ükski muu püha seda ei asenda.

See, kas jäneseaasta alguse puhul võib Hiinas täna õhtul jänest ka toidulaual kohata, sõltub Shi (hääldub shõ) sõnul nii piirkonna kui ka perekonna traditsioonidest. „Paljud hiinlased siiski arvavad, et jänes on nii armas loomake, et kuidas sa ta ära sööd.“

Edasi lugemiseks: