Foto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
21. jaanuar 2023, 12:55

VÄGA MUGAV VALMISTADA | Juustused seašnitslid rooskapsa-õunasalatiga

Mugavalt valmiv roog, milles liha ja lisandi saab koos ahju panna. Liha küpseb lühemat aega ja siis jääb ahjust piisavalt aega, et enne söömist seista lasta. Paneerimiseks võiks kasutada pigem tugevama maitsega juustu, siis jääb liha maitsekam.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 25-30 minutit

Koostisosad
400 g Rooskapsas
2 tk Väike õun
1 tk Punane sibul
2 spl Õli
1 spl Agaavi- või vahtrasiirup
1 tl Dijoni sinep
2.5 dl Riivitud cheddar
2 dl Panko
1 tl Jahvatatud paprika
0.5 tl Küüslaugupulber
2 tk Muna
0.5 dl Nisujahu
600 g Sea välisfilee
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika suuremad kapsad pooleks või neljaks, õunad 1-1,5 cm paksusteks sektoriteks. Soovi korral koori õunad eelnevalt. Koori ja haki sibul.

2. Pane kapsad, õunad ja sibul ühekordse kihina ahjuplaadile või -vormi. Lisa õli, siirup ja sinep ning sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Pane ahju ülaossa ja küpseta 25-30 minutiga kuldpruuniks, sega üks kord küpsemise ajal.

4. Määri teine ahjuplaat õliga. Sega ühel taldrikul juust, panko, paprika ja küüslaugupulber. Klopi munad kausis lahti. Puista jahu eraldi taldrikule.

5. Lõika liha u 1,5 cm viiludeks ja maitsesta soola ning pipraga. Kasta mõlemalt poolt esmalt jahusse, siis munasse ja siis juustusegusse. Pane ahjuplaadile. Kui juustusegu üle jääb, puista see lihale peale.

6. Tõsta ahju allossa ja küpseta 15-18 minutit. Võta ahjust, lase 10 minutit seista ja serveeri kapsaste ning õuntega.