TALVINE LOHUTUSTOIT | Soe ahjukapsa-jõhvikasalat
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
KASTE
1 tk Punane tšilli
3 spl Oliiviõli
2 spl Punane veiniäädikas
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tl Suhkur
1 tl Sool
1 tl Vahemere ürdisegu
SALAT
800 g Värske kapsas
1 tk Sibul
2 spl Oliiviõli
0.5 tl Sool
1 dl Kuskuss
2 tk Mini Rooma salat
80 g Röstitud India pähklid
1 dl Kuivatatud jõhvikad
Valmistamine
1. Esmalt pane kapsas ahju küpsema. Lõika kapsas sektoriteks ja edasi umbes sentimeetristeks ribadeks. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Vala kapsas ja sibulaviilud ahjuplaadile, lisa õli ja sool, sega läbi ja pane küpsema 200-kraadise ahju ülemisse kolmandikku. 10-15 minuti pärast peaks olema kapsas juba pehme ja kergelt pruunistunud.
2. Vahepeal mööda kaussi 1 dl kuskussi ja vala peale 1 dl kuuma vett. Kata kauss ja lase teradel umbes 20 minutit paisuda, seejärel sega kahvliga läbi.
3. Valmista kaste: puhasta tšilli seemnetest ja haki peeneks, lisa ülejäänud kastmeained ja sega läbi.
4. Rebi Rooma salati lehed tükkideks ja vala kaste peale. Lisa veidi jahtunud ahjukapsas, pähklid, jõhvikad ja kuskuss. Sega kergelt läbi ja serveeri kohe
Kommentaarid (0)