Koostisosad
400 g Külmutatud pärmi-lehttainas võiga
2 tl (Kange)sinep
8 tk Suur õhuke salaamiviil
8 tk Suur õhuke Emmentali-viil
1 tk Muna määrimiseks
Valmistamine
32 tk
1. Tõsta külmunud tainas paar tundi enne küpsetamist tavakülma.
2. Lõika salaamiviilud pooleks ja veel kord pooleks, nii et saad ühest viilust 4 tükki (kokku 32). Lõika juustuviilud diagonaalis pooleks ja siis uuesti diagonaalis pooleks, saad samuti kokku 32 tk.
3. Tõsta üks tainaplaat tööpinnale ja rulli pikemast servast veidi laiemaks, nii et pooleks lõigates saad kaks ruudukujulist tükki. Määri tükkidele õhuke kiht sinepit. Lõika mõlemad tükid kahes diagonaalis pooleks, nii et saad kokku 8 tk. Aseta igale tainapalale juustu- ja vorstitükk ning keera pikemast servast alates rulli. Venita tainast pisut sõrmedega, et see kindlamalt täidise ümber püsiks. Suru otsad kaarjalt kokku ja tõsta sarvekesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
4. Toimi samamoodi ülejäänud tainaplaatide ja juustu-vorstitükkidega. Enne ahjupnaemist määri kõik üle lahtiklopitud munaga.
5. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta sarvekesi umbes 12-13 minutit, kuni need on kenasti kuldsed. Maitsevad hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult.
Kommentaarid (0)