Foto: Jaan Heinmaa
13. jaanuar 2023, 07:22
HÕRKU SÄRTSU ELLU | Vaarikaäädikaga marineeritud sibulad
Vaarikaäädikas annab sibulatele marjamaitset ja ühtlasi ka hapukust. Ära sibulaid liiga pehmeks keeda, jäta ikka pigem kergelt krõmpsuvaks. See on suurepärane lisand lihale-kalale, aga ka võileivale ja burgeri vahele. Säilib külmkapis nädalaid.
Koostisosad
750 g Punased sibulad
MARINAAD
3 dl Vaarikaäädikas
0.5 dl Punane veiniäädikas soovi korral
2 dl Vesi
3 dl Suhkur
1 tl Nelgiterad
1 tl Must terapipar
0.5 tl Sool
Valmistamine
1 l
1. Koori sibulad, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks. Mõõda kõik marinaadiained potti. Kuumuta marinaad keema ja keeda madalal kuumusel kaane all umbes 10 minutit. Vala sõelale, et nelgi- ja pipraterad eemaldada, siis vala marinaad tagasi potti.
2. Lisa potti ka sibulad ja keeda madalal kuumusel 8-10 minutit, kuni sibul muutub pehmemaks. Proovi aeg-ajalt sibula pehmust, ära lase liiga pehmeks keeda.
3. Tõsta sibulad koos marinaadiga puhastesse kuumadesse purkidesse, sule kaaned. Lase maha jahtuda ja säilita jahedas.
Kommentaarid (0)