Šokolaadikook

Foto: Unsplash
Küpsetised
1. jaanuar 2023, 14:03

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Taevalik šokolaadikook – lihtne luksus pühadeks

Jagan täna ühe oma pereliikme lemmik sünnipäevakooki, mis ongi nagu tilluke loomingu mudel: nii lihtne, et tehtav igaühele; nii tundlikult keerukas, et õnnestub ainult hetkes kohalolijail. Õnnelikku meisterdamist!

Vaja läheb:

  • 200 g tumedat šokolaadi

  • 200 g võid

  • 100 g suhkrut

  • 4 muna

  • 1 sl nisujahu

Tee nii:

Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur – kuni sulamiseni – ning lase veidi jahtuda.

Seejärel lisa ükshaaval segades juurde munad (ei pea mikseriga enne vahustama, kuid soovi korral võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada).

Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega õrnalt ühtlaseks siidjaks massiks.

Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 20–25 minutit 200kraadises ahjus. Pea hoolega vahti ahju ukse juures alates 15ndast minutist: niipea, kui kerkinud kook hakkab pealt küpset ilmet võtma, tuleks kook välja võtta, et saada õige tekstuur.

Valmis kook on pealt justkui kergelt küpsenud, aga seest veel pehme, pisut isegi voolav. Minul on see ühe pereliikme lemmikkook, mida alati sünnipäevaks soovitakse - õige konsistentsini jõudmine võttis küll aastaid, aga muidugi võib ta ka kohe esimesel korral hiilgavalt õnnestuda!

Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri vahukoore või vaniljejäätise ja värskete marjadega.

Naudi lihtsat luksust ja vaheta aasta rõõmsalt uue alguse vastu!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin