Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
2. jaanuar 2023, 07:12

TURGUTUS JA LOHUTUSTOIT | Paks kanasupp

Üks hea kanasupp on vist küll igas kodus alati oodatud – kas siis külmal talveõhtul sooja kehakinnituse andjaks või tõbisele kosutavaks lohutusroaks. Kui keedad supi kondiga kanatükkidest, näiteks poolkoibadest, pole eraldi puljongit vaja lisada, sest kondiga lihatükkidest ja köögiviljadest saabki hea puljongi. Pastariisi lisa just nii palju, kui paksu suppi soovid, ja arvesta, et kui suppi jääb ka järgmiseks päevaks, jõuab pasta supivedelikus veelgi paisuda.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40–60 min

Koostisosad
1 tk Suur sibul
6 tk Kana poolkoib
1.5 l Vesi
1 tl Sool
0.5 tl Must terapipar
3 tk Suur porgand
4 tk Sellerivars
3 tk Suur küüslauguküüs
4 spl Ketšup või vürtsikas tomatikaste
140 g Pastariis (nt orzo, pastina)
Värske petersell

Valmistamine

1. Koori sibul ja haki peeneks. Loputa kanakoivad ja pane külma veega keema. Eemalda vaht lusika või vahukulbiga, kui potisisu keema hakkab. Lisa potti hakitud sibul, sool ja terapipar. Keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit.

2. Vahepeal koori porgandid, lõika pooleks ja siis viiluta. Puhasta ja viiluta sama suurteks tükkideks ka sellerivarred. Koori küüslaugud ja haki peeneks. Tõsta kõik potti, lisa ketšup ja sega hoolikalt läbi, et ketšup seguneks. Lase keema tõusta ja keeda madalal kuumusel kaane all umbes 15 minutit, kuni porgand-seller on pehmenenud. Maitse leent ja kui vaja, lisa veel soola ja pipart.

3. Tõsta kanakoivad supi seest välja. Lisa potti pasta ja keeda suppi veel nii kaua, kuni pasta on pehme. Vahepeal rebi kahe kahvliga liha kontide küljest lahti. Lisa liha koos hakitud peterselliga supile ja hoia veel paar minutit kuumal pliidiplaadil.