Koostisosad
200 g Või
2 dl Suhkur
3 tk Muna
2.75 dl Nisujahu
3 spl Kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillsuhkur
3 spl Piim
2 pk Lahustuva kohvi pulber (a 16 g)
100 g Tume šokolaad
Või vormi määrimiseks
2 spl Riivsai
GLASUUR
1 pk Lahustuva kohvi pulber (a 16 g)
3 dl Tuhksuhkur
2 spl Apelsinimahl või vesi
Valmistamine
12 tk
1. Vahusta või suhkruga. Klopi ükshaaval hulka munad.
2. Sega kuivained omavahel. Aja piim kuumaks ja lahusta selles 2 pakki kohvipulbrit. Lase jahtuda.
3. Sega või-munavahu hulka vaheldumisi kuivained ja kohv. Sega hulka hakitud šokolaad.
4. Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Tõsta tainas vormi ja tasanda.
5. Küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit. Kui keeksi sisse torgatud tikk on välja tõmmates puhas, siis on see küps.Võta ahjust, lase 10 minutit seista ja kummuta vormist. Lase jahtuda.
6. Sega kohvipulber ja tuhksuhkur. Lisa hulka soojendatud mahl või vesi, sega ühtlaseks ja nirista keeksile.
Kommentaarid (0)