Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
25. detsember 2022, 12:44

PARIM PÜHADE AJAL! Kohvi-šokolaadikeeks

Keeksi valmistamine on lihtne- see on pühadesaginas kindlasti plussiks. Üsna šokolaadises keeksis on tunda mõnusat kohvimaitset ja lisaks on maiusel kohvimaitseline glasuur. Keeksi võib päev-kaks varem valmis küpsetada ja korralikult fooliumisse pakkida, nii seisab see ilusasti pehme. Sel juhul võiks glasuuri valmistada enne  serveerimist.

Koostisosad
200 g Või
2 dl Suhkur
3 tk Muna
2.75 dl Nisujahu
3 spl Kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillsuhkur
3 spl Piim
2 pk Lahustuva kohvi pulber (a 16 g)
100 g Tume šokolaad
Või vormi määrimiseks
2 spl Riivsai
GLASUUR
1 pk Lahustuva kohvi pulber (a 16 g)
3 dl Tuhksuhkur
2 spl Apelsinimahl või vesi

Valmistamine

12 tk

1. Vahusta või suhkruga. Klopi ükshaaval hulka munad.

2. Sega kuivained omavahel. Aja piim kuumaks ja lahusta selles 2 pakki kohvipulbrit. Lase jahtuda.

3. Sega või-munavahu hulka vaheldumisi kuivained ja kohv. Sega hulka hakitud šokolaad.

4. Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Tõsta tainas vormi ja tasanda.

5. Küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit. Kui keeksi sisse torgatud tikk on välja tõmmates puhas, siis on see küps.Võta ahjust, lase 10 minutit seista ja kummuta vormist. Lase jahtuda.

6. Sega kohvipulber ja tuhksuhkur. Lisa hulka soojendatud mahl või vesi, sega ühtlaseks ja nirista keeksile.