Foto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
20. detsember 2022, 07:15

MAITSETE ADVENDIKALENDER 20 | Bataadi-quacamole ampsud

Ahjus pehmeks küpsenud bataadid koos quacamolega moodustavad pilkupüüdva suupiste.See sobib veganilegi. Bataadirattad võib varem valmis küpsetada, aga quacamole tasub valmistada vahetult enne serveermist, et ilus värv säiliks. Bataadid võiks võimalusel valida kitsamad ja pikemad, et neist saaks lõigata ilusad väikesed kettad.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Bataat
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
QUACAMOLE
3 tk Küps avokaado
2 spl Värskelt pressitud laimimahl
1 tk Väike punanae sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Tabasco
PEALE
2 spl Granaatõunaseemned
2 spl Hakitud sarapuupähklid

Valmistamine

1. Koori bataadid ja lõika 1,5 cm viiludeks. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda peale õli ja maitsesta. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit või kuni kahvliga torgates on pehmed.

2. Rösti hakitud pähklid kuival pannil.

3. Poolita avokaadod, eemalda kivid ja koogi lusikaga välja viljaliha. Purusta kahvliga koos laimimahlaga. Koori sibul ja haki hästi peeneks, lisa koos purustatud küüslaugu ja maitseainetega avokaadopüreele. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Tõsta quacamole lusikaga bataadiviiludele. Puista peale granaatõunaseemneid ja pähkleid.Serveeri kohe.