Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
16. detsember 2022, 07:44

MAITSETE ADVENDIKALENDER 16 | Tex-mex pirukas

See pirukas on hea teise päeva roog, kus saab ära kasutada pühadepraest üle jäänud lihakraami. Täidisesse võib panna ka kebabilaaste,neid leiab kaupluste sügavkülmalettidest. Piruka põhja saab püreestada keedetud või küpsetatud köögivilju, kui neid on järele jäänud.

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
3 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
200 g Keedetud või küpsetatud porgand või muu juurvili või lillkapsas
TÄIDIS
175 g Kebabilaastud või praeliha
1 pk Taco maitseaine (28g)
200 g Punased oad
3 tk Küüslauguküüs
1 dl Toidukoor
2 tk Muna
100 g Kirsstomat
20 g Konserveeritud jalopenod
100 g Riivjuust

Valmistamine

8tk

1. Näpi või, jahu ja sool puruks. Püreesta köögiviljad ja sega tainasse. Sega tainas ühtlaseks, kata kilega ja pane vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema.

2. Lõika praeliha õhukesteks viiludeks. Kebabilaastud prae pannil õlis pruuniks. Sega liha, taco maitseaine, nõrutatud oad ja purustatud küüslauk. Sega omavahel toidukoor ja munad, maitsesta soola ja pipraga.

3. Suru tainas 24 cm pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta peale lihasegu, lao viilutatud tomatid ja jalopenod.  Puista peale riivjuust. Kalla peale koore-munasegu.

4. Küpseta 20-25 minutit kuni täidis on hüübinud ja pruunistunud.