Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
19. detsember 2022, 09:34

MAITSETE ADVENDIKALENDER 19 | Koorene kartulivorm

Rikkalik koorene ja juustune kartulivorm võiks olla alternatiiviks tavapärastele keedu- või ahjukartulitele. Roog passib lisandiks nii lihale, linnulihale kui kalale. 

Koostisosad
3.5 dl Toidukoor
1 spl Nisujahu
1.5 spl Magus tšillikaste
4 spl Sulatatud juust
700 g Kartul
2 tk Rohelise sibula vars
1 spl Hakitud tüümian
2.2,5 dl Riivitud cheddar juust
Või vormi määrimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Määri ahjuvorm võiga. Klopi jahu väikese koguse toidukoorega ühtlaseks. Klopi hulka ülejäänud koor, tšillikaste ja sulatatud juust. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Koori kartulid, suuremad lõika esmalt neljaks, väiksemad pooleks, ja siis 4- 5 mm viiludeks.

3. Pane kooresegusse kartulid, hakitud roheline sibul ja tüümian ning sega läbi. Kalla ahjuvormi ja suru kartulid tihedalt kokku. Koort peab olema nii palju, et kartulid on kaetud.

4. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 40 minutit. Võta foolium pealt ja küpseta veel 20 minutit.

5. Puista peale juustu ja küpseta kuni juust võtab kuldse jume, umbes 10 minutit.

6. Võta ahjust ja lase 5-10 minutit seista, enne kui serveerid.