Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
14. detsember 2022, 12:01

MAITSETE ADVENDIKALENDER 14 | Hurmaa-juustusalat

Värske ja kerge salat pühadelauale või argipäevaks. Hurmaa on lisaks mõnusale magusale maitsele ja mahlasusele ka kauni pilkupüüdva värviga. Koos juustu ja pähklitega on see imehea salatikomponent. Selles salatis on hurmaal oluline roll ka kastmes. Juustuks sobib pehmem laabijuust, aga ka feta või hoopis kitsejuust. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
150 g Salatilehed
400 g Hurmaa
200 g Juust
1 tk Väike punane sibul
1 punt Mündilehed
0.5 tl Purustatud rose pipar
35 g Pekaanipähklid
2 spl Granaatõunaseemned
KASTE
1 tk Hurmaa
0.5 dl Rapsi-või oliiviõli
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 spl Valge veini äädikas
1 tl Agaavisiirup
Sool

Valmistamine

1. Pese ja kuivata salatilehed. Pane vaagnale. Koori ja tükeldatud hurmaa, tükelda juust ning lõika sibul õhukesteks viiludeks.

2. Pane hurmaa, juust ja sibul salatile.  Puista peale peenestatud mündilehti ja rose pipart.

3. Rösti pähklid kuival pannil, haki ja puista salatile koos granaatõunaseemnetega. Püreesta kastme ained saumikseriga. Serveeri salatiga.