Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
23. detsember 2022, 11:07

NÄDALA KOOK | Küpsetatud toorjuustukook šokolaadi ja pähklikreemiga

Küpsetatud juustukook võlub sametise maitse ja täidlase koostisega, aga kuna küll küllale liiga ei tee, siis šokolaad ja pähklikreem lisavad sametisust ja täidlust veelgi ja see on oi kui hea! Pähklikreemiks võid kasutada nii magusamat kui ka vähem magusamat kraami, magusust saad suhkru kogusega ise paika timmida. Kook säilib külmkapis mitu päeva. Pea ainult meeles see paarkümmend minutit enne söömist toasooja tõsta, et küpsisepõhja kattev šokolaadikiht jõuaks pehmeneda. 

Koostisosad
PÕHI
200 g Võiküpsised
75 g Sulatatud või
TÄIDIS
150 g Pähklišokolaad
75 g Õhukesed vahvlid
3 tk Muna
0.75 dl Suhkur
600 g Maitsestamata toorjuust
250 g Hapukoor 20%
100 g Hele pähklikreem
1 spl Maiisitärklis
120 g Kreeka pähklid

Valmistamine

12-16 tk

1. Purusta küpsised peeneks puruks, sega võiga. Kata 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Vala küpsisemass vormi ja lükka ühtlaselt laiali, suru ka umbes sentimeetri jagu servale. Tõsta külma.

2. Tükelda šokolaad ja sulata. Purusta vahvlid ja sega sulanud šokolaadi hulka. Määri mass küpsisepõhjale ja tõsta taas külmkappi. Lase šokolaadil taheneda, enne kui tõstad peale toorjuustusegu.

3. Klopi munad suhkruga kergelt lahti. Suhkrut lisa kas vähem või rohkem ehk selle järgi, kui magusat kooki soovid. Lisa osade kaupa toorjuust ja sega iga kord hoolikalt, lisa ka hapukoor, pähklikreem ja maisitärklis. Haki pool pähklikogusest ja lisa täidise hulka. Vala täidis vormi.

3. Küpseta kooki ahju alumises kolmandikus umbes 1 tund 10-15 minutit. Tee ahjuuks lahti ja lase koogil ahjus jahtuda, sedasi toimides koogi pind ei mõrane. Tõsta kook järgmise päevani külmkappi.

4. Eemalda koogivormi servad ja lükka kook vaagnale. Kaunista ülejäänud pähklite ja muu meelepärasega.